top of page
a DSC_1790.jpg

SVARTA BJØRN®-MARSJEN

VÅRENS VAKRESTE EVENTYR I HISTORISKE OMGIVELSER

Svarta Bjørn-marsjen er en tradisjonsrik turmarsj langs den gamle rallarveien ned til Rombaksbotn. Marsjen har to ruter, en lang på 16km fra Bjørnfjell og en kortere rute på 6km fra Katterat. Transport til startsted skjer enten med buss eller tog og returen fra Rombakbotn skjer med båt og buss.

Svarta Bjørn-marsjen går på rallarens gamle anleggsveier, og er en hyllest til en ung kvinne som jobbet som kokke for rallarne under byggingen av Ofotbanen i Narvik.  Anna Rebecka Hofstad kom fra Helgeland for å jobbe på det berømte anlegget, og hun fikk ifølge historien tilnavnet «Svarta Bjørn» på grunn av sin viljestyrke og sitt ravnsvarte hår. Mytene rundt henne er mange, og i dag er Svarta Bjørn® et sterkt varemerke for det fantastiske området rundt Ofotbanen.

Svarta Bjørn-marsjen ender opp i et trivelig kulturarrangement i Rombaksbotn. Da Ofotbanen ble bygd for over 100 år siden var det en hel liten by i Rombaksbotn. Stedet besto av 70 – 80 hus og 500 innbyggere på det meste.

Før togturen starter kan du ta miniatyr-modellen av Rombaksbotn i nærmere øyesyn - et kunstverk!

Jernbanecaféen.jpg

Husk å ta med mat & drikke på turen!

Jernbanecaféen har velfylt disk med niste for Svarta Bjørn-marsjen. Her får du både påsmurte baguetter, chiabatta, focaccia, matpakke-brødskiver, varm og kald drikke.

Du vet vel at "uten mat og drikke, duger helten ikke"?

bottom of page